Аграрії у червні одержали понад 700 мільйонів дотацій

Аграрії у червні одержали понад 700 мільйонів дотацій

Укрінформ
У червні для виплати дотацій аграріям спрямовано 725 млн гривень, що майже у три рази більше, ніж було виплачено агровиробникам у минулому місяці.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Міністерством аграрної політики України перераховано на небюджетний рахунок, відкритий в Державній казначейській службі України, 692 млн грн для автоматичної виплати дотацій у рамках держпідтримки сільгоспвиробників. Ще 33,3 млн грн було перенесено з попереднього місяця", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке перерахування відбулося відповідно до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.2017 № 83.

Як повідомлялося раніше, за березень Державна казначейська служба України перерахувала з небюджетного рахунку Мінагрополітики бюджетної дотації 662 агровиробникам 242 млн гривень.

За лютий 2017 року загальна сума дотацій становила 79,8 млн грн.

Довідка. Державною програмою квазіакумуляції ПДВ на 2017 рік передбачено дотації у розмірі 4 млрд грн. На отримання дотації мають право сільськогосподарські товаровиробники – платники податку на додану вартість. Види діяльності, на які розповсюджується бюджетна дотація: тваринництво, вирощування винограду, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну та цукрового буряку. Обмеження – щомісячний розмір бюджетної дотації товаровиробникам, які займаються птахівництвом, не може перевищувати 50 відсотків виділених асигнувань на бюджетну дотацію у поточному місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-