Укрзалізниця запланувала найбільшу в своїй історії інвестпрограму

Укрзалізниця запланувала найбільшу в своїй історії інвестпрограму

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман похвалив очільника "Укрзалізниці" за швидку реконструкцію дільниці Комиш-Зоря - Волноваха та рекордну закупку вантажних вагонів.

Урочистості з нагоди завершення модернізації та реконструкції ділянки Комиш-Зоря - Волноваха за участі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулися сьогодні, 1 червня, інформує ПАТ "Українська залізниця".

"Сьогоднішня подія показує здатність "Укрзалізниці" швидко реалізовувати інвестиційні проекти. Залізничники рік тому пообіцяли й зробили все вчасно. Комплексна реконструкція дільниці Комиш-Зоря – Волноваха – це прагнення "Укрзалізниці" задовольнити зростаючі потреби металургійних підприємств Маріуполя", – сказав Гройсман.

За його словами, "Укрзалізниця" як одне з найпотужніших підприємств України запланувала в цьому році найбільшу в своїй історії інвестиційну програму. 

"Плануємо вийти на 7 тисяч вантажних вагонів за короткий період часу. Такого плану оновлення вантажного парку не має жодна європейська країна", – наголосив Прем'єр-міністр.

Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун зауважив, що до 2020 року очікується зростання обсягів перевезення на ділянці Комиш-Зоря – Волноваха до 3,3 млн тонн."Ми витратили 144 млн грн, а якщо ще додати інвестиції в ремонт локомотивів, які потрібні для забезпечення руху, то вийде 450 млн грн. Якщо напрямок Комиш-Зоря - Волноваха залишиться єдиним сполученням зі станціями Маріупольського вузла, то очікуємо зростання обсягів перевезень від 2,6 до 3,3 млн тонн на місяць до 2020 року", - сказав Балчун.

У результаті проведених робіт пропускна спроможність на дільниці Комиш-Зоря – Волноваха суттєво збільшена. Орієнтовні обсяги перевезень на напрямку найближчим часом складуть близько 1600 вагонів на добу або 28 пар поїздів, з яких 5 пасажирських, решта – вантажні.

Нагадаємо, у нещодавньому інтерв'ю міністр інфраструктури України Володимир  Омелян заявив, що не допускає можливості продовження контракту з головою правління ПАТ "Українська залізниця" Войцехом Балчуном.

За словами урядовця, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман невдоволений зниженням темпу реформ на "Укрзалізниці" упродовж останніх двох місяців.

Контракт з польським топ-менеджером Войцехом Балчуном закінчується 5 червня. На посаду голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Балчуна Кабмін призначив 20 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-