Омелян

Омелян "не допускає сценарію", за якого Балчун залишиться в команді

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян не допускає можливості продовження контракту з головою правління ПАТ "Українська залізниця" Войцехом Балчуном.

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

"Я не допускаю такого сценарію, оскільки цей рік його керування і його команди біля керма "Укрзалізниці" наніс великої шкоди компанії. І не тільки самій компанії, а й українському бізнесу і економіці. Ми виходили з того, що "Укрзалізниця" повинна бути локомотивом української економіки. Ми виходили з того, що піднявши тарифи у 2016 році, ми отримаємо замовлення для українських заводів, модернізацію вагонів, локомотивів, створення нових робочих місць. Цього всього не відбулося. Навпаки, через неорганізованість належним чином роботи "Укрзалізниці" ми мали шалені втрати з транспортування продукції територією України і за межі. Ми мали абсолютну неефективність, найгірше - мали зростання корупції", - заявив урядовець.

Омелян зазначив, що менеджмент, який отримує ринкову зарплату і задекларований бути якісним менеджментом, не може допускати подібних помилок в подальшому.

За словами міністра, він не єдиний в уряді, кого не влаштовує стан компанії під керівництвом Балчуна.

Омелян зауважив, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман невдоволений зниженням темпу реформ на "Укрзалізниці" упродовж останніх двох місяців.

Як повідомлялося, контракт з польським топ-менеджером Войцехом Балчуном закінчується 5 червня. Кабмін призначив Балчуна на посаду голови правління ПАТ "Укрзалізниця" 20 квітня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-