Гройсман запевняє, що українські шахти забудуть про збитковість

Гройсман запевняє, що українські шахти забудуть про збитковість

Укрінформ
Українські шахти забудуть про збитковість. Запорукою стане нова ідеологія управління у вугільній галузі.

Про це під час робочої поїздки на Львівщину заявив Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що є багато недосконалостей в самій системі. Треба інвестувати у безпеку шахтарів, і у Львівській області особливо. Тому що трагедія, яка відбулась на шахті "Степовій", напевно, дала всім дуже чіткий сигнал зрозуміти, що економити керівникам шахтових об’єднань на безпеці гірників просто неприпустимо. Ми завершили одну перевірку, де визначили пріоритети щодо безпеки. На минулому засіданні уряду ми затвердили концепцію, яка дозволить вивести шахти із того стану, де вони сьогодні є. І тут є ряд заходів, але головне, ми маємо інвестувати в прибутковість шахт, а не в їхню збитковість. І ця ідеолога закладена у системі управління вугільної галузі", - зазначив Гройсман.

Як повідомлялось, уряд прийняв концепцію реформування вугільної галузі, яка передбачає збільшення видобутку газової групи вугілля, оскільки є така потреба в Україні. Ставиться завдання, щоб українські шахти були бездотаційними, самодостатніми і прибутковими. Якщо це вдасться реалізувати – уже через рік і два місяці в Україні не буде збиткових шахт. Сприятиме цьому і підвищення ціни на тонну вугілля, яке дозволить додатково залучити в галузь 45-50 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-