НБУ обурений рішенням суду щодо Привату і готує оскарження

НБУ обурений рішенням суду щодо Привату і готує оскарження

Укрінформ
Національний банк обурений рішеннями Окружного адміністративного суду Києва, який визнав націоналізацію ПриватБанку частково незаконною.

Про це заявили у прес-службі НБУ.

"Національний банк обурений останніми рішеннями судів щодо нібито неправомірності входження держави в капітал ПриватБанку та процедури bail-in", - йдеться в повідомленні.

Регулятор наголошує, що усі рішення щодо ПриватБанку були прийняті виключно в рамках спеціальної процедури, передбаченої статтею 41-1 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

"Національний банк звертатиметься до судів вищих інстанцій з оскарженням подібних неправосудних рішень та впевнений у законності проведеної процедури bail-in", - наголосили у прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, суд розглянув позов 6 фізичних осіб до НБУ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Мінфіну, а також особам, уповноваженим здійснювати тимчасову адміністрацію в банку в кінці грудня 2016 року. Позивачі просили суд визнати протиправний цілий ряд рішень.

Так, позивачі просили скасувати рішення НБУ, яким їх визнали пов'язаними з банком осіб. Також вони попросили суд визнати недійсним договір про купівлю-продаж акцій ПриватБанку від 21 грудня 2016 року, укладений між Фондом гарантування і Мінфіном, в тій частині, яка стосується прав та інтересів позивачів.

Позивачі також зажадали від ПриватБанку повернути списані в ході націоналізації депозити в сумі понад 1 млрд гривень і втрачені ними відсотки.

Розглянувши аргументи сторін суд задовольнив всі указані вимоги позивачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-