Нафтогаз знизив ціну на газ для промисловості на 0,4%

Нафтогаз знизив ціну на газ для промисловості на 0,4%

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" оприлюднив цінові пропозиції для промислових споживачів газу на червень 2017 року. Ціни знизяться на 0,4% порівняно з травнем.

Про це пише прес-служба Нафтогазу.

Нафтогаз опублікував цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 червня 2017 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. У порівнянні із цінами на травень цього року, у червні 2017 року ціни знижено на 0,4%", - йдеться у повідомленні.

Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу Компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків з Нафтогазом.

Таким чином, ціна газу для промисловості варіюватиметься від 7430,40 до 8250 грн за тис. кубометрів. Найнижчі ціни діятимуть для промислових споживачів та інших суб’єктів господарської діяльності, які не підпадають під дію Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, за умови якщо обсяги закупівлі перевищуватимуть 50 тис. кубометрів, а покупець здійснить передоплату та не матиме боргів перед Нафтогазом.

Довідково. З 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених цим Законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-