Легка промисловість Києва збільшила виробництво на 56%

Легка промисловість Києва збільшила виробництво на 56%

Укрінформ
Виробництво продукції на підприємствах шести галузей промисловості Києва з дев'яти у першому кварталі зросло порівняно з відповідним періодом минулого року, найбільше - у легкій промисловості. 

Про це на прес-конференції  в Укрінформі у вівторок заявив заступник директора-начальник управління промисловості та інноваційної політики Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Анатолій Баган, повідомляє кореспондент агентства. 

"У Києві працює і звітує по формі 1-б у статистиці близько 800 промислових підприємств, які представляють дев'ять галузей промисловості. Шість з них закінчили перший квартал з позитивним індексом промислової продукції, тобто якщо порівняти результати роботи цих підприємств з першим кварталом попереднього року, у них збільшилося виробництво", - сказав Баган.

Він додав, що до цих галузей належать легка промисловість, яка продемонструвала у столиці зростання на 56%, виробництво харчових продуктів (+7%), фармацевтика  (+7,1%), будівельні матеріали (+25%), виробництво хімічних речовин(+21%) і постачання електроенергії (+1,1%).

Баган зауважив, що інші три галузі порівняно з попереднім роком мають зменшення виробництва. Це, зокрема, машинобудування (-12,5%), поліграфія (-35%) і металургійне виробництво (-13%).

За словами представника КМДА, негативний результат у машинобудуванні пов'язаний з тим, що торік був надзвичайно великий сплеск "активності і результативності" роботи галузі машинобудування. "Оскільки зараз порівняння іде з минулим роком, то маємо мінус", - констатував Баган. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-