Кілограм полуниці може здешевшати на 15-20 гривень - експерт

Кілограм полуниці може здешевшати на 15-20 гривень - експерт

Укрінформ
Ціна на полуницю може впасти у червні в зв'язку з піком сезону на 15-20 грн, але нижчою ніж 35-40 грн за кілограм не буде.

Про це заявив аграрний експерт, заступник голови "Аграрної партії" Денис Марчук під час прес-конференції 19 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На червень місяць все ж таки прогнозується, ціна  можливо понизиться, тому що буде пік сезону і будемо рахувати по господарствам, хто поніс втрати, а хто ні. Можливо на гривень 15-20 опуститься ціна (на полуницю за кілограм - авт), але я не думаю, що вона буде меншою в середньому по Україні ніж 35 - 40 грн", - розповів Марчук.

Він додав, що на сьогодні в Україні ціна на полуницю вже на 20-25% вища ніж було в аналогічний період у 2016 році. За словами Марчука ціна за кілограм полуниці в середньому по Україні сягає 50 грн в залежності від регіону.

З його слів, обсяги цьогорічного урожаю полуниці в Україні внаслідок травневого зниження температури повітря можуть зменшитися на 35-40%.

Він також додав, що в Київській, Черкаській, Запорізькій та Миколаївських областях виробники полуниці вже понесли збитки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-