Поїзд Ковель-Хелм вирушить у перший рейс 12 червня

Поїзд Ковель-Хелм вирушить у перший рейс 12 червня

Укрінформ
Поїзд із Ковеля до польського міста Хелм вирушить у перший рейс 12 червня. 

Про це повідомив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун під час прес-конференції в Харкові, присвяченій стратегії розвитку ПАТ «Укрзалізниця» на 5 років.

Про це інформує прес-служба "Укрзалізниці"

«12 червня вирушить перший поїзд до Хелма. Це довгоочікуваний маршрут»,  - сказав Балчун. Передбачається, що маршрут обслуговуватиметься складом рейкового автобуса. Проте якщо буде великий попит на перевезення на цьому напрямку, "Укрзалізниця" залучатиме інший рухомий склад.

Балчун нагадав, що це буде вже другий денний поїзд до Польщі, адже раніше залізничники запустили швидкісний поїзд Київ - Львів - Перемишль, який нині дуже добре наповнюється.

Водночас очільник галузі повідомив, що в планах Укрзалізниці - розвивати міжнародні сполучення не тільки з Польщею, а й з іншими країнами Європи, особливо в контексті запровадження безвізового режиму. «Наразі ми ведемо переговори зі Словаччиною та Угорщиною, адже з безвізом очікуємо великий попит на перевезення до цих країн», - зазначив Балчун.

Він також додав, що в майбутньому внутрішні пасажирські сполучення Укрзалізниця планує розширювати в міжнародному напрямку, а нові маршрути складати таким чином, щоб було зручно подорожувати до Європи більшості жителів українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-