У Мінагро очікують на додаткові квоти в ЄС для аграріїв вже з липня

У Мінагро очікують на додаткові квоти в ЄС для аграріїв вже з липня

Укрінформ
Рішення Європейського Союзу щодо надання українській аграрній продукції автономних торговельних преференцій може набути чинності вже у липні 2017 року.

Про це пише заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева в авторській статті для "Європейської Правди". 

"Автономні преференції наберуть чинності майже одразу після ухвалення позитивного рішення та опублікування його на сайті Єврокомісії. Якщо в пропозицію ЄК не буде внесено критичних змін, то рішення може набрати чинності вже в липні цього року", - зазначає Трофімцева.    

Вона наголошує, що автономні преференції розраховані на три роки і загальна сума додаткової виручки від збільшення тарифних квот на безмитний експорт аграрної продукції до ЄС може перевищити півмільярда доларів США. 

Заступник міністра нагадала, що залишилось два етапи затвердження рішення щодо збільшення тарифних квот на безмитний експорт до ЄС: це пленарне засідання Європарламенту та голосування Ради ЄС.

За словами Трофімцевої, 11 травня Рада ЄС розглядала питання додаткових автономних торговельних преференцій для України, але не голосувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-