Монетизація субсидій: над програмним забезпеченням ще працюють

Монетизація субсидій: над програмним забезпеченням ще працюють

Укрінформ
Для того, щоб програма монетизації субсидій йшла належним чином, у області найближчим часом буде надіслано необхідне програмне забезпечення. 

Про це під час селекторної наради зазначив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Необхідне програмне забезпечення для цього доопрацьовується, і найближчим часом буде надіслано до областей, щоб можна було своєчасно і оперативно завершити цю роботу (монетизації зекономленої частини субсидій - ред.)», - сказав Шамбір. 

Він наголосив на тому, що при реалізації цієї урядової програми на всіх етапах необхідно абсолютно дотримуватися передбачених строків.

«Ця робота проводиться вперше, але ми знаємо, як робити виплати громадянам. Але наголошую, необхідно дотриматися усіх передбачених термінів. Кожна людина має знати про свої права, і це ми повинні донести до них», - сказав Шамбір.

У свою чергу віце-премєр-міністр Павло Розенко наголосив, що всі виплати по цій програмі необхідно здійснити до 1 вересня.

«Сподіваюся, ми належним чином виконаємо цю програму», - сказав Розенко.

Як відомо, уряд на засіданні 26 квітня ухвалив рішення про початок монетизації субсидій. За словами Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, це рішення стосуватиметься 1,5 млн родин, які зможуть отримати приблизно 700 грн одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-