Укргазвидобування планує збільшити видобуток

Укргазвидобування планує збільшити видобуток

Укрінформ
ПАТ "Укргазвидобування" встановить кілька нових та модернізує деякі старі компресорно-дожимні станції, що дозволить збільшити видобуток в літні місяці.

Про це пише прес-служба НАК "Нафтогаз України" у Фейсбук з посиланням на голову ПАТ "Укргазвидобування" Олега Прохоренка.

"Наша стратегія 20/20 передбачає встановлення кількох нових та модернізацію кількох старих компресорних. Встановлення таких компресорних дозволить підняти тиск газу на виході з нашої системи та ввійти в магістралку Укртрансгазу і забезпечити видобуток в тому числі і влітку. В кінці кінців, це дозволить збільшити видобуток в літні місяці", - розповів Прохоренко.

Він пояснив, що без відповідного обладнання Укргазвидобування влітку не має можливості увійти з родовища у магістральну трубу через великі тиски.

"Це хронічна проблема сезонності. Влітку споживання газу падає разів у 10. Переважна частина видобутого газу закачується в підземні сховища для споживання в опалювальний сезон. Проблема виникає там, де немає можливості увійти з родовища у магістральну трубу через великі тиски в магістральній трубі. Тоді видобутий газ фактично нікуди дівати і свердовини "підпираються", - сказав голова УГВ.

Він нагадав, що Укргазвидобування днями запустило новий компресор - другу ступінь Ульянівської ДКС. Ця ступінь дозволить підтримувати видобуток на групі родовищ особливо в літні місяці та нівеюлювати сезонне "просідання" видобутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-