Довести відсутність податкової заборгованості стало простіше - Мінекономіки

Довести відсутність податкової заборгованості стало простіше - Мінекономіки

Укрінформ
Учасники державних тендерів можуть надавати довідку про відсутність податкової заборгованості в електронному вигляді.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"За законом України “Про публічні закупівлі” замовник може відмовити учаснику закупівлі і відхилити його тендерну пропозицію, якщо учасник має заборгованість зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів). Документацію про відсутність заборгованості можна подати у довільній формі, при чому замовник  визначає спосіб її подачі лише для переможця процедури закупівлі. Довідка про відсутність заборгованості видається органами доходів і зборів у паперовому або електронному вигляді", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що для того, аби покращити сервісне обслуговування платників, спростити їх взаємодію з контролюючими органами та пришвидшити процес видачі довідки, було доопрацьовано сервіс “Електронний кабінет платника”. Використовуючи електронний цифровий підпис (ЕЦП), користувач може надіслати заяву та отримати Довідку в електронному вигляді, яка буде підписана ЕЦП посадових осіб відповідного контролюючого органу.

Державні замовники, а також будь-які зацікавлені органи, можуть переглянути видані платникам довідки у відкритій частині Електронного кабінету платника, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача. "Мінекономрозвитку наполегливо рекомендує держзамовникам використовувати описаний сервіс під час перевірки заборгованості в учасників тендерів і визначати це у тендерній документації. Ми намагаємося максимально спростити участь бізнесу в закупівлях, а електронізація і зменшення кількості безпосередніх контактів з чиновниками - безперечний крок назустріч бізнесу", - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-