Розенко переконаний, що часткова пенсійна реформа провалиться, як і

Розенко переконаний, що часткова пенсійна реформа провалиться, як і "азарівська"

Укрінформ
Якщо при проведенні пенсійної реформи займатися лише питанням реформування солідарної пенсійної системи, то така реформа буде мати ті ж самі результати, як і пенсійна реформа, яку свого часу проводив уряд Азарова - Януковича.

Про це у ефірі телеканалу «Espreso.TV» заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реформа лише солідарної частини (пенсійної системи - ред.) закінчиться таким же провалом, як і пенсійна реформа Азарова-Януковича. Треба реформи робити, а не імітувати діяльність», - сказав Розенко.

За його словами, в усьому цивілізованому світі працює трирівнева пенсійна система, тому «треба набратися мужності, прийняти політичне рішення і запровадити з 2018 року накопичувальну систему і систему недержавних пенсійних фондів, щоб кожен українець мав можливість самостійно формувати своє майбутнє».

«Наразі є близько 40 недержавних пенсійних фондів, і ми ще жодного разу не чули, щоб такий фонд розвалився чи не виконав своїх зобов'язань перед громадянами, не спостерігали скандалів, пов'язаних з такими фондами. Так, треба завойовувати довіру і взяти на себе державні гарантії контролю за діяльністю таких фондів і за управлінням накопичувальною частиною пенсійної системи також. Загалом же Україна здатна зараз провести пенсійну реформу, я переконаний», - додав віце-прем'єр.

Разом з тим він підкреслив, що у Кабміні досі точаться дискусії щодо пенсійної реформи, остаточного її варіанту наразі немає. «Дискусія щодо пенсійної реформи в Кабінеті міністрів України і досі триває. Станом на сьогодні в нас немає кінцевого варіанту пенсійної реформи, але вже є погоджені моменти, про які можна говорити. Зокрема, про те, що казав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, - що система осучаснення пенсій має запрацювати в жовтні цього року в Україні після 4-річної перерви», - сказав Розенко.

Він зазначив, що свого часу система осучаснення пенсій була зупинена урядом Азарова-Януковича, в результаті чого виник «серйозний дисбаланс: у нас впродовж двох останніх років відбувалося підняття мінімального розміру пенсій для 8,2 млн українських пенсіонерів, а при цьому для інших 4 млн пенсіонерів, які отримують пенсії у проміжку між 1400 грн і 4500 грн, індексацій пенсій не проводилося». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-