З початку року в Україну надійшло $567 млн переказів - НБУ

З початку року в Україну надійшло $567 млн переказів - НБУ

Укрінформ
За перший квартал 2017 року за допомогою систем переказу коштів, створених як резидентами, так і нерезидентами, в Україну було переказано 567 млн дол. США, за межі України - 68 млн дол. та в межах України - 1,106 млрд дол.  

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У січні - березні 2017 року на території України надавали послуги 31 система переказу коштів, з яких 24 системи, створені резидентами, та 7 систем, створених нерезидентами», - йдеться в повідомленні.

Станом на 1 квітня 2017 року в Україні здійснювали діяльність 7 систем переказу коштів, створених нерезидентами - три системи з США, по одній - з Грузії, Великої Британії, Канади, Азербайджану.

«Усього за цей період за допомогою систем, створених як резидентами, так і нерезидентами, переказано: в Україну - 567 млн дол. США (в екв.), за межі України - 68 млн дол. США (в екв.), в межах України - 1 106 млн дол. США (в екв.)», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що Україна залишається країною-реципієнтом транскордонних переказів. Впродовж першого кварталу 2017 року, сума коштів, отриманих в Україні з використанням міжнародних систем переказу коштів, у вісім разів перевищує суму коштів, відправлених за її межі.

За цей період року найбільше транскордонних переказів в Україну та за її межі надійшло через Western Union та MoneyGram. У межах України найбільше переказів відбувалося через "ІнтерПейСервіс" та "Поштовий переказ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-