Ринок землі має бути введений у 2024 році - експерт

Ринок землі має бути введений у 2024 році - експерт

Укрінформ
Ринок земель сільськогосподарського призначення в Україні має функціонувати з 2024 року, а не з 2018 р., до того часу необхідно провести різні підготовчі заходи, зокрема наповнити Державний земельний кадастр.

Про це заявив заступник голови «Всеукраїнської аграрної ради» Михайло Соколов під час IV Міжнародного форуму аграрних інвестицій "Agro Invest Forum 2017" 27 квітня,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми говоримо про те, що ринок землі не має запускатися моментально, для нас 2018 рік - це моментально. Потрібно надати можливість підготуватися як аграріям так і державі. Насправді тут велика кількість речей, які необхідно зробити. Ми кажемо, що перехід має тривати 5 років. Ринок має бути введений у 2024 році", - заявив Соколов.

Він додав, що за цей час перш за все необхідно: наповнити Державний земельний кадастр та реєстр прав власності, запустити програму пільгового кредитування малих фермерів, а також запровадити механізм вирішення спорів власників тих земельних ділянок, які перетинаються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-