Аграрний комітет ВР пропонує розробити єдину концепцію ринку землі

Аграрний комітет ВР пропонує розробити єдину концепцію ринку землі

Укрінформ
В Агрокомітеті ВР пропонують профільним міністерствам спільно з аграрними союзами та громадськими організаціями розробити  спільний проект концепції ринку земель сільськогосподарського призначення, та винести її на громадське обговорення.

Про це розповів заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, під час IV Міжнародного  форуму аграрних інвестицій "Agro Invest Forum 2017" 27 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітетом Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин у проектній документації парламентських слухань запропоновано доручити Мінагрополітики, Мінекономіки, Мінфіну, Мін'юсту, Держгеокадастру спільно з представниками профільних аграрних  асоціацій та спілок, громадських організацій, асоціацій органів місцевого самоврядування, наукових закладів, розробити проект  концепції національної моделі обігу земель сільськогосподарського призначення, не закону, а концепції. Після цього необхідно провести  всеукраїнське громадське обговорення проекту. Та опрацювати її з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій і надати на затвердження в Кабмін", - заявив Бакуменко.

Він наголосив на тому, що в концепції має бути визначена покрокова Дорожня карта поетапного запровадження української моделі обігу земель сільськогосподарського призначення. Також в концепції має бути розроблено законодавчу базу для її запровадження.

На думку Бакуменка, це дозволить зняти соціальну напругу навколо питання ринку землі в Україні. Він наголосив, що запровадити земельну реформу можна лише після отримання згоди суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-