Енергоатом утворить резерв палива Westinghouse

Енергоатом утворить резерв палива Westinghouse

Укрінформ
ДП НАЕК "Енергоатом" в поточному році закупить шість партій ядерного палива Westinghouse, однак частина поставок піде в резерв.  

Про це пише "Енергореформа", посилаючись на президента Енергоатому Юрія Недашковського.

"Шість партій ми плануємо цього року закупити. Швидше за все, частина піде в резерв, оскільки у нас постійно зміщуються графіки ремонтів, плюс один з блоків, на який ми закуповуємо, стає на продовження терміну ремонту служби. Тому може статися, що ми закупимо більше, ніж завантажимо, але це в межах однієї партії", - сказав голова НАЕК.

За словами тимчасового президента і виконавчого директора Westinghouse Electric Company Хосе Еметеріо Гутьєрреса, компанія поставлятиме в Україну по 6 завантажень до 2020 року.

"Принаймні, так прописано в контракті", - наголосив Гутьєррес.

Гутьєррес нагадав, що Westinghouse розширив потужності з виробництва ядерного палива на своєму заводі в Швеції для реакторів типу ВВЕР, що дозволило Україні збільшити диверсифікацію поставок.

"Також ми інвестували в наш завод у США, щоб він міг поставляти деталі на шведський завод. Загалом ці інвестиції становили $20 млн. Тепер ми готові поставляти більше палива в Україну, але остаточне рішення, чи купувати більше палива Westinghouse, - за українським урядом", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-