Омелян впевнений, що Південний Шовковий шлях невдовзі запрацює

Омелян впевнений, що Південний Шовковий шлях невдовзі запрацює

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян впевнений, що так званий Південний Шовковий шлях буде конкурентноздатною альтернативою російському варіанту.

Про це він сказав на ІІ Українському інфраструктурному форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо Шовкового шляху, то це питання ми підняли у 2015 році. Перше, що ми зробили - це домовились з китайською стороною про те, що Україна хоче бути учасником не просто транспортного коридору, а економічного поясу. Ми зробили все неможливе і ми є учасником Шовкового економічного шляху і працюємо з Китаєм"- сказав Омелян.

Він зазначив, що найбільша проблема полягає не в логістиці, а у відсутності логістичної команди, яка на базі Укрзалізниці, а також морської індустрії змогла б запропонувати клієнту і бізнесу оптимальний тариф для просування цим шляхом.

"Ми вже зробили дуже багато, ми провели переговори з Грузією, Азербайджаном, Казахстаном, ми виходимо на наднизькі ставки, і я вірю, що так званий Південний Шовковий шлях буде конкурентноздатною альтернативою російському варіанту, плюс тут є й переваги і диверсифікація ризиків для Китайської сторони і для ЄС. Тому цей шлях запрацює. Питання цього року чи наступного. Я поки не готовий дати відповідь, але з кожним роком кількість потягів між Китаєм і ЄС зростає в рази", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-