Бальцерович вважає досягнення Гонтаревої на посту голови НБУ феноменальними

Бальцерович вважає досягнення Гонтаревої на посту голови НБУ феноменальними

Укрінформ
Співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович прокоментував відставку голови НБУ Валерії Гонтаревої, назвавши її досягнення феноменальними.

Про це він написав у Facebook.

"З глибоким жалем я дізнався, що Валерія Гонтарева йде у відставку з посади голови Національного банку України. Її досягнення феноменальні: НБУ під її керівництвом зменшив інфляцію з 43% (у 2015 році) до 10%,  роблячи таким чином успішний перехід до інфляційного таргетування”, - написав Бальцерович.

За його словами, це значною мірою допомогло очищенню банківського сектору від заражених зомбі-банків, пов’язаних із проблемними кредитами.

"Вона (Гонтарева – ред.) реструктурувала НБУ при одночасному зниженні загальної зайнятості більше ніж на 50%", - зазначив Бальцерович, підкресливши, що "пані Гонтарева є живим доказом того, що Україна може реформувати себе".

Як відомо, Гонтарева припинить роботу на посаді голови Національного банку України з 10 травня.

Гонтарева була призначена на посаду голови Національного банку України у червні 2014 року за поданням Президента, її кандидатуру підтримали 349 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-