Заява Гонтаревої про відставку жодним чином не вплинула на гривню – аналітики

Заява Гонтаревої про відставку жодним чином не вплинула на гривню – аналітики

Укрінформ
Заява Валерії Гонтаревої про відставку на співвідношення сил між гривнею і валютою не вплинула, тиждень завершився зниженням долара на всіх сегментах валютного ринку на 0,1-0,4%.

Про це йдеться в аналізі ринку, який наданий Укрінформу форекс-компанією Альпарі.

"Тиждень, на який припали Великодні свята, завершився зниженням долара на всіх сегментах валютного ринку на 0,1-0,4%, а заява Валерії Гонтаревої про відставку на співвідношення сил між гривнею і валютою так і не вплинула. За минулий тиждень офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, знизився з 26,93 грн до 26,81 грн, або на 0,4%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час зменшився з 26,89 грн до 26,88 грн, або менш як на 0,1%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках знизилися за тиждень з 26,71/26,97 до 26,63/26,88. Таким чином, як купівля, так і продаж знизилися на 0,3%, при цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею зберігся на рівні 1%", - йдеться в повідомленні.

При цьому, на думку експертів Альпарі, плавне зміцнення гривні триватиме і надалі.

"На нашу думку, плавне зміцнення гривні триватиме. На початок наступного тижня офіційний курс долара і його вартість на міжбанку збережеться в діапазоні 26,7-26,9 грн, готівковий долар у банках котируватиметься за 26,5/26,8 грн", - відзначив старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.

Також, як позитивний момент минулого тижня в компанії відзначили дозвіл НБУ купувати фізичним особам валюту на суму, еквівалентну 150 тис. гривень на день.

"Минулого тижня НБУ розв'язав парадоксальну ситуацію, що склалася після того, як регулятор дозволив купувати фізичним особам валюту на суму, еквівалентну 150 тис. гривень на день. Річ у тім, що, на думку деяких банків, ця норма суперечила обмеженню розрахунку готівкою на суму не більш як 50 тис. гривень. Своїм листом НБУ роз'яснив, що обмеження щодо граничної суми розрахунку готівкою не поширюється на валютообмінні операції. Варто додати, що збільшення ліміту купівлі валюти, всупереч деяким побоюванням, не припинило тренд з поступового зміцнення гривні", - йдеться в аналізі ринку.

Турчинов переконаний у необхідності посилення співпраці між Україною та КНР

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов  заявив, що необхідно посилювати співпрацю між Україною та Китайською Народною Республікою.

Про це він сказав під час зустрічі з Надзвичайним і повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Ду Веєм, повідомляє прес-служба РНБО (http://www.rnbo.gov.ua/news/2739.html).

«Необхідно підняти нашу співпрацю у різних сферах на принципово новий рівень, який відповідатиме інтересам наших країн», - заявив Турчинов.

У свою чергу, Посол КНР Ду Вей наголосив, що Китай твердо підтримує територіальну цілісність та суверенітет України.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання українсько-китайської співпраці в політичній, економічній та безпековій сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-