Мінімалка у 3200 збільшила надходження ЄСВ майже на третину

Мінімалка у 3200 збільшила надходження ЄСВ майже на третину

Укрінформ
Зі збільшенням мінімальної зарплати до 3200 грн надходження єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) за січень - березень 2017 року зросли на 8,8 млрд грн. (+29,4%) порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Про це йдеться у відповіді Державної фіскальної служби на інформаційний запит Укрінформу.

"Завдяки збільшенню розміру мінімальної заробітної плати збільшились і надходження єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Так, фонд оплати праці за січень - лютий 2017 року становив 109 млрд грн, що на 31,6 млрд грн (або 140,8%) більше, ніж за аналогічний період 2016 року. У цьому періоді надійшло 38,8 млрд грн єдиного внеску, що на 8,8 млрд грн, або на 29,4%, більше, ніж за відповідний період минулого року", - зазначили в прес-службі ДФС.

Наголошується, що загалом цей крок уряду - збільшення мінімальної заробітної плати до рівня 3200 грн, - позитивно впливає на стимулювання внутрішнього попиту, зростання економіки і виробництва в країні, та є "ще одним важливим кроком на шляху до виведення економіки з тіні, що в свою чергу дає змогу збільшити надходження до бюджетів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-