Україна і Грузія спільно розвиватимуть транспортний коридор від Балтики до Каспію

Україна і Грузія спільно розвиватимуть транспортний коридор від Балтики до Каспію

Укрінформ
Україна і Грузія під час засідання спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва домовилися про розвиток міжнародного транспортного коридору Балтійське-Чорне-Каспійське море.

Про це на брифінгу за результатами засідання заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми домовилися продовжити співпрацю щодо розвитку міжнародного транспортного коридору Балтійське-Чорне-Каспійське море. Я думаю, що всі прекрасно розуміють, що це важливо з точки зору розвитку нових шляхів транспортування і досягнення нових ринків", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що українські та грузинські експерти продовжать конкретну дискусію з цього питання на початку червня в рамках Транспортного тижня в Одесі.

Віце-прем'єр також зазначила, що продовження роботи спільної міжурядової українсько-грузинської комісії після  4-річної перерви є вагомим кроком для поглиблення двосторонніх торговельно-економічних відносин між країнами.

Вона поінформувала, що на засіданні було окреслено напрями співпраці у різних сферах, починаючи від торговельно-економічних відносин до співробітництва в аграрному секторі, транспортному напрямку, логістиці, охороні здоров'я, освіті тощо.

"Це означає, що ми для себе виокремили абсолютно конкретні проекти, над якими будемо працювати в майбутньому. Йдеться не виключно про подальший розвиток можливостей зони вільної торгівлі між Україною та Грузією, а й поглиблення відносин в окремих секторах. Зокрема в аграрному секторі, в сфері рибальства, в енергетичній сфері", - поінформувала віце-прем'єр.

Віце-прем'єр-міністр, міністр енергетики Грузії Каха Каладзе у свою чергу зазначив, що Україна та Грузія мають дуже великий потенціал для співпраці, і висловив надію, що уряди обох країн зроблять усе можливе для її поглиблення.

Каладзе також заявив, що користуючись нагодою хоче засвідчити, що кожний громадянин Грузії і Грузія в цілому підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-