Сбєрбанк РФ пішов з українського ринку, «грюкнувши дверима» наостанок

Сбєрбанк РФ пішов з українського ринку, «грюкнувши дверима» наостанок

Укрінформ
«Довгострокові негативні тенденції в економічному житті України» створили передумови для прийняття Сбєрбанком рішення про вихід з українського ринку.

У таких словах рішення про вихід пояснюється в заяві на сайті Сбєрбанку.

«Події останнього місяця - введення санкцій РНБО, а також агресивні і наполегливі дії з боку «Національного корпусу» активізували переговорний процес з покупцем активу Сбєрбанку в Україні.

Сбєрбанк відкрито заявив про свою готовність коректно вийти з українського ринку, при цьому максимально захищаючи інтереси українських клієнтів і співробітників», - йдеться в тексті.

Сбєрбанк РФ нагадує, що 27 березня 2017 року оголосив про укладення юридично зобов'язуючого договору про продаж ПАТ «Сбєрбанк» (Україна) консорціуму іноземних інвесторів.

«Ми сподіваємося, що процес переходу активу Сбєрбанку в Україні консорціуму нових власників пройде відповідно до чинного законодавства України та в рамках міжнародного права», - наголошується в заяві.

У тексті є і таке твердження: «Після підписання Україною меморандуму з МВФ і прийняття Сбєрбанком рішення про добровільний вихід з ринку, будь-які подальші агресивні дії у відношенні ПАТ «Сбєрбанк» банк розцінює як умисне нанесення шкоди інтересам українських клієнтів і державі Україна».

Як відомо, в різних містах України пройшла серія протестів проти діяльності на території нашої країни Сбєрбанка РФ.

У Росії ситуацію з продажем банку традиційно списують на економічні та інші проблеми України. Водночас експерти кажутьпро 10-мільярдний збиток банку.

Як повідомляв Укрінформ, українську "дочку" Сбєрбанка придбав син російського мільярдера.

Покупцями виступають Norvik Banka (Латвія) і приватна білоруська компанія. Григорій Гусельников (через Norvik Banka) придбає 45%, Саїд Гуцерієв, власник білоруської компанії, - 55%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-