Гройсман про земельну реформу: Продаж - тільки українцям і в межах 200 га

Гройсман про земельну реформу: Продаж - тільки українцям і в межах 200 га

Укрінформ
Уряд у результаті земельної реформи прагне сприяти створенню невеликих фермерських господарств, що забезпечить економічне зростання та стане серйозним поштовхом для розвитку України.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками Асоціації об'єднаних територіальних громад, інформує Урядовий портал.

"Ми хочемо запропонувати таку річ: зняти мораторій на землю, але щоб купляти і продавати могли тільки громадяни України – фізичні особи і один одному в межах 200 га. Крапка, - пояснив Гройсман урядове бачення земельної реформи. - Заборонити купівлю (землі – ред.) юридичним особам, щоб латифундисти, великі холдинги не могли купити, і друге - жодного сантиметра землі іноземцям. Це і буде ринок землі в інтересах українських громадян".

Уряд зацікавлений у створенні умов для розвитку фермерства, наголосив Прем’єр-міністр.

"Якщо така модель почне працювати, у людей на місцях з'явиться робота і тоді ми перейдемо до моделі невеликих фермерських господарств. Вважаю, що це буде дуже серйозний крок для розвитку України і економіки. Це забезпечить нам економічне зростання, тому що новий капітал увійде в економіку країну. Така ідеологія, над якою ми хочемо працювати", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-