"Дочку" Сбєрбанку продають із 10 мільярдами збитків - експерт

Укрінформ
Українська "дочка" Сбєрбанку, яку зараз продають, має негативний капітал.

Як заявив в ефірі "Радіо Свобода" заступник голови правління Нацбанку України у 1998-2003 роках Ярослав Солтис, у цього банку на балансі - 10 мільярдів збитків.

"Щоб зберегти обличчя, його («дочку» Сбєрбанку – ред.) продають тому, хто показує, що платить гроші. «Сбербанк» має негативний капітал. Тільки на сьогодні у нього 10 мільярдів збитків при валюті балансу там 46 мільярдів", - зазначив Солтис.

За його словами, зараз в Україні працюють аж сім банків із російським капіталом, і всі вони - збиткові.

"Уже більше року всі російські банки збиткові. І залишаються на плаву! Всі вони без "допомоги" нашої держави, без негативної реклами і так були банкротами. Ця начебто боротьба з банками – заборона вивозити прибуток. Як клієнту Сбєрбанку вам даю 10 мільярдів, а ви купуєте ручку і платите в Росію. Це виведення капіталу. За 15 секунд цих грошей немає. Тому будь-який банк може стати банкротом за день-два. Технологія продажу банку рятує наш Фонд гарантування від якоїсь суми, фізичні особи мають вкладів 12 мільярдів гривень", - пояснив екс-заступник голови правління НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, українську "дочку" Сбєрбанку придбав син російського мільярдера.

Покупцями виступають Norvik Banka (Латвія) і приватна білоруська компанія. Григорій Гусельников (через Norvik Banka) придбає 45%, Саїд Гуцерієв, власник білоруської компанії, - 55%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-