Ощадбанк знизив ставки за «теплими» кредитами для ОСББ та ЖБК

Ощадбанк знизив ставки за «теплими» кредитами для ОСББ та ЖБК

Укрінформ
«Теплі» кредити Ощадбанку для ОСББ та ЖБК стають  ще доступнішими. Відсоткові ставки за енергоефективними кредитами знижено в середньому на три процентні пункти.

Відтак, з 22 березня для кредитів строком до 1 року ставка становить 18,5% річних, для кредитів строком більше 1 року – 18,8%, як повідомяє прес-служба Ощадбанку.

«Програма «Ощадний дім» набирає обертів. Порівняно з минулим роком кількість заявок від ОСББ і ЖБК зросла в кілька разів. Люди розуміють, що за програмою «Ощадний дім» можна не лише утеплити житло та максимально заощадити  на комунальних платежах, а й отримати компенсацію від держави. Зважаючи на масштабність потреб житлового фонду в тепломодернізації, банк бачить своє завдання зробити енергоефективні кредити більш доступними. Перший крок у цьому напрямі зроблено. Ставки знижено. Наступним буде спрощення вимог до позичальників», – зазначила директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Інна Кравчук.

Отримуючи «теплий» кредит в Ощадбанку, ОСББ та ЖБК заощаджують за рахунок державної підтримки. Відшкодування за такими кредитами становить від 40% до 70% суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Сума відшкодування залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії. За рахунок державної допомоги у 2015-2016 роках ОСББ заощадили 7,8 млн. грн.

Загалом з моменту старту програми «Ощадний дім» її учасниками стали 280 ОСББ.

Загальна сума наданих їм коштів становить близько 20 млн. грн. З початку 2017 року банк профінансував 12 ОСББ на здійснення енергоефективних заходів. Отримані кошти спрямовано на встановлення енергозберігаючих вікон у під’їздах, приладів обліку тепла та утеплення фасадів будівель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-