Представник України в МВФ очікує на нові макропрогнози за кілька днів

Представник України в МВФ очікує на нові макропрогнози за кілька днів

Укрінформ
Представник України в МВФ Владислав Рашкован розраховує, що Україна зможе надати макроекономічні розрахунки, необхідні для виділення чергового траншу за програмою розширеного фінансування EFF, протягом кількох днів.

Про це Рашкован повідомив у Фейсбуці.

"НБУ і Мінфін вже повідомили про перенесення розгляду IMF staff report після завершення третього перегляду програми розширеного фінансування для України, так що для багатьох це вже не новина. Можу тільки додати, що розраховую, що НБУ з Мінфіном зможуть протягом кількох днів надати необхідні макророзрахунки, і ми на Борді (Раді директорів МВФ - ред.) зможемо незабаром повернутися до розгляду питання виділення коштів Україні", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України в понеділок, 20 березня, перегляне макропрогнози для Міжнародного валютного фонду через тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію розмежування на Донбасі. З цією метою у понеділок відбудеться позачергове засідання комітету НБУ з монетарної політики.

Раніше Рада директорів МВФ вирішила відкласти обговорення третього перегляду програми для України і виділення Україні чергового кредитного траншу в розмірі 1 млрд доларів, заплановане на 20 березня, до додаткового вивчення ситуації щодо збитків, які поніс державний бюджет у зв'язку з припиненням переміщення вантажів через лінію розмежування на Донбасі.

У Мінфіні України це також пояснили необхідністю уточнення розрахунків, зокрема, наслідків від дій, застосованих Україною у відповідь на блокаду.

Як відомо, Рада національної безпеки і оборони України від 15 березня прийняла рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на сході України.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд дол. з першим траншем в 5 млрд дол. передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення у  2015 році ще трьох траншів за 1,63 млрд дол. і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до 0,61 млрд дол.

Минулої п'ятниці Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що очікує, що 20 березня у МВФ приймуть рішення щодо траншу, але цього не сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-