ДПЗКУ опрацьовує проекти з будівництва ще трьох елеваторів

ДПЗКУ опрацьовує проекти з будівництва ще трьох елеваторів

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація України працює над будівництвом трьох нових елеваторів в областях, де ще не має власних потужностей.

Про це повідомив заступник голови правління ДПЗКУ Віталій Шулежко в інтерв'ю AgroPolit.com.

"Ми наразі опрацьовуємо проекти з будівництва трьох елеваторів в областях, де не маємо власних потужностей, – Дніпропетровська, Київська та Вінницька", - повідомив представник корпорації.

Крім того, за його словами, першочергове завдання ДПЗКУ - модернізація існуючих елеваторів.

"І на внутрішньому, і на зовнішньому ринках держкорпорація конкурує з приватними агрохолдингами. Щоб утримувати лідерські позиції, ми маємо бути конкурентоспроможними, тому наразі активно працюємо над оновленням обладнання на власних елеваторах і переробних підприємствах. Довгий час підвищенню ефективності роботи філій ДПЗКУ не приділяли достатньої уваги. У минулому році, коли запрацювала Рада директорів, це питання зрушило з мертвої точки й було модернізовано значну кількість обладнання на елеваторах – автонавантажувачі, пробовідбірники, реалізовані проекти з енергоефективності, а також закуплено сучасне обладнання для ВТЛ", - повідомив Шулежко.

"ДПЗКУ – чи не єдиний оператор форвардних закупівель, який має розгалужену мережу власних елеваторних потужностей – 53 елеватори корпорації у 20 областях України", - підкреслив також він.

За словами Шулежка, така стратегія корпорації є виправданою, оскільки ДПЗКУ купує зернові в першу чергу у дрібних аграріїв, які не мають власних елеваторних потужностей.

Нагадаємо, згідно з даними світового інформаційного хабу по ринках зернових, олійних та продуктів їх переробки Agrochart, у 2015/2016 маркетинговому році Державна продовольчо-зернова корпорація України очолила українську десятку найбільших експортерів зернових, перемістившись з другого на перше місце.

Портові елеватори ДПЗКУ з початку 2016/17 МР вже перевалили 1,5 млн т зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-