Україна та Туреччина активізують роботу для підписання угоди про ЗВТ

Україна та Туреччина активізують роботу для підписання угоди про ЗВТ

Укрінформ
Україна та Туреччина активізують роботу для підписання у 2017 році трьох пріоритетних документів щодо вільної торгівлі, оновленої угоди про взаємний захист інвестицій та угоди про уникнення подвійного оподаткування.

Про це домовились сьогодні в Анкарі Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Прем’єр-міністр Турецької Республіки Біналі Йилдирим, повідомляє Урядовий портал.

"Ми вважаємо, що у цьому році маємо узгодити три пріоритетні документи: це зона вільної торгівлі між нашими країнами. Друга позиція - захист наших спільних інвестицій і унеможливлення подвійного оподаткування між нашими країнами", - сказав Гройсман за результатами зустрічі із Прем’єр-міністром Туреччини під час спільного спілкування із журналістами.

Глави урядів поставили перед собою за мету збільшення обсягів товарообігу між країнами до 20 млрд доларів. У 2016 році обсяг торгівлі між країнами перевищив 3 млрд доларів США.

"Та робота, яку ведемо сьогодні про узгодження і підписання Угоди про вільну торгівлю має привести до збільшення обсягів торгівлі, а також маємо спростити рух капіталу, прийняти усі необхідні рішення для захисту наших інвестицій, що дасть можливість нам підвищити наш потенціал як з точки зору промисловості, так і з точки зору торгівлі", - зазначив Гройсман.

Уряд України активно працює над покращенням інвестиційного клімату в Україні. Глава уряду поінформував співрозмовника про заходи, що вживаються, зокрема минулого року було створено Офіс залучення та підтримки інвестицій. "Ми опікуємося кожним інвестиційним проектом і наше завдання сьогодні полягає у тому, щоб бізнес, який інвестує, був успішним", - наголосив Гройсман.

Україна зацікавлена в турецьких інвестиціях, зазначив він і запросив турецький бізнес до активізації роботи на українському ринку.

"Саме в інвестиційній сфері сьогодні відкриваються найбільші перспективи для подальшого економічного співробітництва між Україною і Туреччиною", - зауважив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-