ЗВТ з Канадою відкриє доступ для українських товарів 98% ринку - Микольська

ЗВТ з Канадою відкриє доступ для українських товарів 98% ринку - Микольська

Укрінформ
Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою відкриє для українських експортерів безмитний доступ до 98% канадських ринків товарів.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська у ході ратифікації Угоди про вільну торгівлю між Україною і Канадою 14 березня Верховною Радою України, повідомляє Урядовий портал.

"Угода означає дедалі більше поглиблення торговельних зв’язків між двома країнами. Для українських виробників-експортерів відкривається новий, значно ширший ринок збуту, до якого із набуттям Угодою чинності забезпечується преференційний доступ для наших товарів", - пояснила Микольська.

За її словами, Угода про ЗВТ з Канадою відкриє безмитний доступ для українських експортерів до 98% ринків товарів.

Водночас з огляду на різний ступінь економічного та соціального розвитку сторони застосовуватимуть принцип асиметричності зобов’язань, що дозволить Україні адаптувати торгівлю з цією країною до нових умов. Відтак Україна використовуватиме перехідні періоди до повної лібералізації імпортних мит.

Як повідомлялося, 14 березня Верховна Рада України 272 голосами "за" ратифікувала Угоду про вільну торгівлю між Україною і Канадою.

11 липня 2016 року перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів та міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд підписали Угоду про зону вільної торгівлі між Україною і Канадою.

З 2009 року Уряди України і Канади вели переговори щодо лібералізації двосторонньої торгівлі. 14 липня 2015 року переговорній групі від уряду України на чолі із заступником міністра економічного розвитку і торгівлі - торговим представником України Наталією Микольською вдалося успішно завершити переговорний процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-