Текст меморандуму з МВФ є конфіденційним до його схвалення – НБУ

Текст меморандуму з МВФ є конфіденційним до його схвалення – НБУ

Укрінформ
Відповідно до внутрішніх правил МВФ, текст Меморандуму про економічну та фінансову політику є конфіденційним до схвалення його Радою директорів МВФ.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Співпраця з Міжнародним валютним фондом вкрай важлива для продовження структурних реформ в Україні, а також для поповнення міжнародних резервів, адже у 2017-2019 рр. на Україну очікують платежі як за основною сумою, так і на обслуговування зовнішнього та внутрішнього деномінованого у валюті державного боргу на суму близько 12,5 млрд дол. США", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника голови Національного банку Олега Чурія, текст Меморандуму про економічну та фінансову політику, який уже підписаний українською стороною та направлений в МВФ, відповідно до внутрішніх правил Фонду, є конфіденційним до схвалення Радою директорів МВФ, засідання якої призначене на 20 березня.

Водночас, відповідно до встановленої Фондом процедури, українська сторона своїм листом має офіційно надати згоду на публікацію Меморандуму. Наразі всі підписанти Меморандуму, включно із Національним банком, вже надали згоду на його публікацію. Таким чином, Меморандум буде опублікований після схвалення Радою директорів МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-