Стабілізація “Приватбанку” покаже, хто є хто в Україні - Бальцерович

Стабілізація “Приватбанку” покаже, хто є хто в Україні - Бальцерович

Укрінформ
Стабілізація “Приватбанку”, а також його подальша приватизація буде відповідальним завданням для влади. Усі, хто довів банк до драматичного стану, мають понести покарання.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович.

“Дуже важливо, як надалі розвиватиметься ситуація навколо “Приватбанку”. Звичайно, найголовнішим є оздоровлення ситуації в цьому банку, а далі - його приватизація. Це буде одним з тестів для влади”, - заявив Бальцерович.

Він підкреслив, що дуже важливо, аби банк не був тривалий час у державній власності, оскільки тоді політики втручатимуться в його діяльність.

За його словами, усі, хто довів “Приватбанк” до такої драматичної ситуації, включно з колишнім власником Ігором Коломойським, повинні понести за це відповідальність. У цьому контексті він навів приклад іспанського банку Bankia, в якому за величезні збитки керівники банківської установи, наприклад екс-глава МВФ Родріго Рато, були засуджені до тюремного ув'язнення.

Детальніше  про це в суботньому інтерв’ю Бальцеровича для Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-