Влада Чернігова змусила російський банк сплатити 5,5 мільйона

Влада Чернігова змусила російський банк сплатити 5,5 мільйона "земельного" податку

Укрінформ
Власник майна колишнього підприємства-гіганта "Чернігівське хімволокно" переказав до міського бюджету Чернігова 5,5 млн грн земельного податку разом зі штрафними санкціями за його несвоєчасну сплату.

Про це інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

"Завдяки послідовним і системним зусиллям міської влади Чернігова у місті зменшується заборгованість зі сплати земельного податку. Зокрема, днями свою заборгованість за кілька попередніх років та штрафні санкції до міського бюджету перерахував суб’єкт господарювання, який є власником колишнього підприємства-гіганта "Чернігівське хімволокно", - йдеться у повідомленні.

Інформацію про сплату 5,5 млн грн сьогодні на розширеній нараді озвучив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Він додав, що це - понад 3% усіх минулорічних надходжень цього виду податку в місті, а сам факт сплати такої значної суми - сигнал іншим боржникам, що безкінечно ухилятися від оподаткування не вийде. Адже рано чи пізно їм доведеться звернутися в міську раду за якимсь дозвільним документом. А при розгляді такого звернення до уваги обов'язково береться історія розрахунків за податками.

Як відомо, власником майнового комплексу колишнього "Чернігівського хімволокна" є російський "Альфа-банк". Після придбання ним контрольного пакету акцій підприємство зупинилося і збанкрутувало. Поінформовані особи в міській раді у приватній розмові зауважили, що земельний податок банк сплатив, очевидно, через необхідність отримання якихось дозволів на поводження з майном "Хімволокна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-