"Укрцукор" прогнозує збільшення кількості цукрових заводів

Укрінформ
У 2018 році додатково можуть запуститися мінімум 3 цукрових заводи.

Про це заявила керівник аналітичного відділу Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор" Руслана Бутило, повідомляє прес-служба асоціації.

"Завершився збір документів на розподіл обсягів виробництва цукру квоти "А" - 47 заводів подало заявки. Тому на наступний рік можемо спрогнозувати 45 працюючих заводів, оскільки згодом відбудеться певний перерозподіл сировини між заводами однієї компанії, тому декілька заводів, які отримують квоту, виробничий сезон не розпочинають. Уже зараз можна допустити, що додатково запустяться колишні заводи "Т-Цукор" (Збаражський, Козівський і Хоростківський ц/з), які, наразі, належать ТОВ "Радехівський цукор", - зазначила Бутило.

Вона заявила, що уже є підтверджена інформацію про те, що найбільші виробники цукру в Україні будуть збільшувати посівні площі під цукровими буряками – мінімально на 10%. За таких умов, українські виробники зможуть виготовити понад 2,5 млн т цукру, з яких 1 млн т можна поставити на зовнішні ринки.

Як повідомляв Укрінформ, у поточному сезоні в Україні виробляє цукор 42 заводи. У минулому МР їх було 36. Також упродовж виробничого сезону з 20го серпня 2016 по 11 січня 2017 в Україні вироблено 2,008 млн т цукру з 13,66 млн т цукрового буряку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-