Укрзалізниця планує придбати тепловози для Донбасу

Укрзалізниця планує придбати тепловози для Донбасу

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» веде переговори з Німецьким державним банком розвитку (Kreditanstalt fur Wiederaufbau, KfW) про придбання за кредитні кошти тепловозів замість устаткування для електрифікації.

Про це повідомляє видання «Порти України» з посиланням на фінансового директора Укрзалізниці Андрія Рязанцева.

«Укрзалізниця» виступила з пропозицією заміни самого предмета цього проекту і чекає відповіді від KfW про можливість заміни предмета кредитування на того, який на сьогодні доцільніший для «Укрзалізниці», а саме - тепловози замість устаткування для електрифікації, оскільки ці гроші мали бути використані на Донецькому напрямі, де на сьогодні електричне постачання має значні збої», - повідомив він.

Рязанцев розповів також про долю проекту із закупівлі 6 тис. вагонів за 90 млн євро кредитних коштів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). За його словами, на сьогодні цей проект знаходиться на затвердженні в Міністерстві фінансів і Міністерстві економіки.

Нагадаємо, в липні 2016 року місія німецького держбанку KfW затвердила проекти на суму 290 млн євро, які мають бути використані для відбудови інфраструктури Донбасу. Планувалося, що 15 млн євро будуть витрачені на проекти з енергетики, 80,67 млн євро - на інфраструктурні проекти, 60 млн євро - на закупівлю устаткування для модернізації локомотивного парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-