Укрзалізниці поставили бракованих запчастин на 20 мільйонів - СБУ

Укрзалізниці поставили бракованих запчастин на 20 мільйонів - СБУ

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили факт постачання неліквідних запасних частин до рухомого складу залізничного транспорту ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Правоохоронці встановили, що керівництво одного зі структурних підрозділів держпідприємства уклало договори на поставки запчастин з двома приватними підприємствами. Комерсанти, у рамках угод, свідомо поставили підприємству комплектуючі, вироблені з грубими порушеннями технічних умов, що, зокрема, значно знижувало термін експлуатації запчастин», - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби з'ясували, що чиновники структурного підрозділу Укрзалізниці не забезпечили належну перевірку якості товару, як того вимагають нормативні документи.

За висновками експертів профільних наукових закладів, закупка вказаних комплектуючих могла призвести до надзвичайних подій на залізниці під час вантажних та пасажирських перевезень.

При проведенні слідчих дій в офісах комерсантів та структурного підрозділу залізниці оперативники СБ України вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної афери з постачання неякісних комплектуючих. 

Наразі неліквідну продукцію опечатано та передано на відповідальне зберігання держпідприємства.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-