Збитки від блокування руху на Донбасі перевищили 40 мільйонів - Укрзалізниця

Збитки від блокування руху на Донбасі перевищили 40 мільйонів - Укрзалізниця

Укрінформ
Донецька залізниця закликає компетентні органи сприяти розблокуванню руху на двох перегонах, загальні збитки від блокування яких перевищили 40 млн грн. 

Про це йдеться на сайті Укрзалізниці. 

«ПАТ «Укрзалізниця» закликає компетентні органи сприяти розблокуванню руху поїздів на двох перегонах на Донбасі та відшкодуванню збитків винними особами», - йдеться в повідомленні. 

Зокрема, за даними прес-служби залізниці, збитки від блокування парної колії перегону Курдюмівка - Бахмут 484 км, поїзда №4852 та локомотива серії ЧМЕ3, що триває з 2 лютого, вже перевищили 33 млн грн. Сума завданих збитків від дій блокувальників тепловозу і 57 порожніх вантажних вагонів на перегоні Шипилове - Світланове, що продовжується з 25 січня, склала, станом на 7 лютого, - 8,4 млн грн. 

«На перегоні Курдюмівка - Бахмут блокувальники на чолі з кількома народними депутатами своїми діями порушили рух вантажних поїздів по парній та непарній коліях, рух на стик Майорська - Микитівка та обмежили рух приміських поїздів лише по непарній колії цього перегону. Порушене кримінальне провадження за ч.1 ст.279 КК України», - повідомляє прес-служба. 

Також за її даними, на перегоні Шипилове - Світланове через заблокований рух тепловозу і 57 порожніх вантажних вагонів вже 16 діб не здійснюється перевезення вугілля, у тому числі енергетичного. За цей час через дії блокувальників не перевезено 174,5 тис. тонн вугілля. ￿ÿ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-