Іранська ракета

Іранська ракета "підняла" ціни на нафту

Укрінформ
Ціни на нафту виросли під час ранкових торгів в п'ятницю через повідомлення про те, що президент США Дональд Трамп може ввести нові економічні санкції проти Ірану.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,50 відсотка до $56,84 за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI виросла на 0,64% - до 53,58 долара за барель.

Адміністрація Трампа готується ввести нові обмежувальні заходи відносно Ірану за пуск Тегераном балістичної ракети, повідомили джерела Рейтер в четвер. Це, у свою чергу, може стати стримуючим чинником для експорту іранської нафти. Джерела додали, що новий пакет санкцій не суперечитиме положенням ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році.

На стороні нафти скорочення видобутку країнами-членами ОПЕК і добувачами поза клубом. Члени Організації стран-нафтоекспортерів (ОПЕК) і держави, що не входять до картелю, раніше уклали першу угоду з 2001 року про спільне зниження виробництва приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу. Видобуток нафти ОПЕК в січні скоротився більш ніж на 1 мільйон барелів. Таким чином ОПЕК в січні дотримувалася умов пакту на 82 відсотки. Це говорить про добросовісне дотримання добувачами глобальному пакту, вважають аналітики.

Ціни на нафту виросли приблизно на 15 відсотків після укладення пакту ОПЕК і держав, що не входять до картелю, про скорочення видобутку і стабілізувалися на цьому рівні, повідомив в п'ятницю Національний банк Австралії (NAB).

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,88 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,72 долара за барель, що на 16 центів вище за рівень закриття торгів ($56,56).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-