Фірташ може втратити Запорізький титано-магнієвий - САП подала позов

Фірташ може втратити Запорізький титано-магнієвий - САП подала позов

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала новий позов щодо розірвання договору про заснування ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» до Господарського суду міста Києва.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціює розірвання договору про заснування товариства з обмеженою відповідальністю «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК) та повернення комбінату повністю до державного управління", - йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що у грудні минулого року уже подавали до Господарського суду міста Києва позовну заяву з вимогою розірвання договору про заснування ЗТМК. Проте суд двічі відмовив у розгляді справи по суті без належного повідомлення прокурора по справі.

"Після оплати нового судового збору та повернення матеріалів з Господарського суду міста Києва 25 січня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала новий позов щодо розірвання договору про заснування ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», - додали у відомстві.

Як повідомлялося, ТОВ «ЗТМК» було створено у 2013 році за результатом проведеного конкурсу Фондом державного майна (ФДМ) з переможцем – офшорною компанією TOLEXIS TRADING LIMITED (Кіпр), яка входить до групи компаній DF Group. Метою створення підприємства було залучення інвестицій на впровадження сучасних прогресивних технологій та створення високорентабельного виробництва.

ФДМ передав до статутного капіталу підприємства цілісний майновий комплекс комбінату, що раніше перебував в управлінні державного підприємства (ДП) «ЗТМК». У свою чергу компанія TOLEXIS TRADING LIMITED вклала у модернізацію виробництва 110 млн. доларів.

Незважаючи на те, що частка держави в ТОВ «ЗТМК» складає 51% (контрольний пакет), фактично підприємство передано в управління наближеного до інвестора менеджменту, яким більшість із залучених інвестицій розтрачено на погашення раніше створених заборгованостей ДП «ЗТМК» за енергоносії та перед кредиторами, пов’язаними з DF Group.

У подальшому ці кошти виведені з України шляхом перерахування на рахунки офшорних фірм.

При цьому, на модернізацію виробництва, що було головною метою створення підприємства з недержавною часткою, фактично було спрямовано лише 20 млн. грн.

Відтак, враховуючи свідоме невиконання інвестором взятих на себе зобов’язань, САП ініціювала розірвання вищевказаного договору про заснування ТОВ «ЗТМК» та повернення комбінату повністю до сфери державного управління.

У прокуратурі нагадали, що у листопаді 2016 року до суду було направлено обвинувальний акт стосовно директора даного підприємства, яким здійснено розтрату зазначених інвестицій в сумі 492 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-