Нові податки для

Нові податки для "сплячих" ФОПів не є спробою влади розвалити бізнес - Розенко

Укрінформ
Нові податки для "сплячих" ФОПів не є спробою українського уряду розвалити бізнес підприємців.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Нові податки для сплячих ФОПів не є спробою влади розвалити бізнес. Уряд хоче, щоб бізнес розвивався. Однак правила гри для підприємців потрібно міняти. Податки потрібно платити, адже це пенсії... У всіх країнах підприємці включають в свій дохід розрахунок оплати податків. У жодній країні світу немає такого, що я не отримую дохід, то і не плачу податки", - зазначив Розенко.

Він додав, що податки, які сплачують ФОПи, - це "ваша пенсія та пенсія нинішніх людей похилого віку, це похідна від зарплат і податків, що сплачуються".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 27 грудня підписав зміни до законодавства, ухвалені Верховною Радою 6 грудня, щодо роботи фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Раніше ФОП, коли у певному періоді мав прибуток, то сплачував 5% податок та ЄСВ. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-