Volkswagen домовився з американцями про суму штрафу щодо дизельгейту

Volkswagen домовився з американцями про суму штрафу щодо дизельгейту

Укрінформ
Німецький автоконцерт Volkswagen досяг домовленості з американською стороною щодо суми штрафу дизельного скандалу, яка становить 4,3 млрд доларів.

Це підтвердили в концерні, передає кореспондент Укрінформу.

«Volkswagen AG підтверджує ринкові чутки про те, що компанія досягла конкретної попередньою домовленістю із зазначеними властями США, яка передбачає виплату штрафів і пені на загальну суму близько 4,3 млрд дол, а також заходів щодо подальшого зміцнення систем дотримання і управління, включаючи призначення незалежного спостерігача впродовж наступних трьох років», - йдеться у заяві підприємства.

Попереднє мирова угода підлягає затвердженню Радою директорів і наглядовою радою Volkswagen AG і постраждалих компаній групи, яке очікується не пізніше 11 січня. У США її повинні затвердити відповідні органи.

Як вже повідомляв Укрінформ, американська влада в 2015 році піймала найбільшого європейського автовиробника на шахрайстві з рівнем вихлопних газів.

Концерн був змушений був не тільки визнати, що проблемними виявилися 11 мільйонів автомобілів у всьому світі (з яких 600 тис. в США), на яких було встановлено обладнання, що майже в 40 разів знижує показники вихлопу, але і виплачувати мільярди доларів в якості компенсацій, причому левову частину їх саме в США - постраждалим клієнтам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-