НБУ може знизити облікову ставку до 10% - банкір

НБУ може знизити облікову ставку до 10% - банкір

Укрінформ
Національний банк України може знизити облікову ставку до кінця 2017 року до 10-10,5% з 14%.

Про це заявив голова правління ПАТ "Ідея Банк" Михайло Власенко, повідомляється в прес-релізі фінустанови наданому в розпорядження Укрінформу.

"Макроекономічна ситуація в Україні поступово стабілізується, тому облікова ставка слідом за зниженням інфляції має поступово зменшуватися. Якщо говорити в цифрах, ми прогнозуємо, що при рівні інфляції в 8-8,5% в 2017 році облікова ставка до кінця 2017 року становитиме 10-10,5%", - повідомив він.

При цьому Власенко зазначив, що знижуючи облікову ставку й одночасно доходність по депозитних сертифікатах, НБУ дає банківській системі сигнал на зниження вартості залучення депозитів, тим самим стимулюючи банки здешевлювати вартість ресурсної бази. Ці фактори мають сприяти активізації кредитування.

"У 2017 році продовжиться поступове поліпшення макроекономічних показників, що надасть банкам нові можливості з точки зору відновлення кредитування", - додав він.

За словами банкіра, нині ставки по кредитах юридичним особам становлять від 20 до 29% річних, ставки по кредитах для фізичних осіб на споживчі потреби - до 50-60% річних.

"Ми плануємо, що в 2017 році конкуренція на ринку кредитування фізичних осіб збільшуватиметься, і відсоткові ставки, принаймні, в найбільш високодоходному сегменті знижуватимуться", - сказав Власенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-