Газпром пропонує Нафтогазу обмінятися гарантійними листами

Газпром пропонує Нафтогазу обмінятися гарантійними листами

Укрінформ
Російський "Газпром" пропонує "Нафтогазу України" обмінятися гарантійними листами, а також врегулювати питання попередньої оплати за постачання газу.

Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає "Прайм".

"Газпром" пропонує "Нафтогазу" обмінятися взаємними листами, які відповіли б на питання і заклопотаність "Нафтогазу" щодо передплати", - сказав він.

За словами Новака, "Нафтогаз" наполягає на додатковій угоді до контракту, оскільки побоюється, що з передоплати, внесеної за газ, паливо не буде поставлятися або буде поставлено, але не у відповідності з обсягами та заявками Києва.

"Газпром" категорично проти, Міненерго РФ підтримує позицію "Газпрому", тому що сторони проходять процедуру розгляду спірних питань в арбітражному суді", - заявив міністр.

Раніше глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявляв, що НАК до кінця зими, швидше за все, не буде купувати газ у "Газпрому". У відповідь на це глава "Газпрому" Олексій Міллер зазначив, що ця заява говорить про ризики транзиту по території України.

Нагадаємо, Київ припинив закупівлю газу в РФ у листопаді 2015 року. При цьому Україна продовжує закуповувати транзитний газ до ЄС. У листопаді 2016 року "Нафтогаз" заявив, що готовий відновити закупівлі газу з РФ на умовах попередніх "зимових пакетів".

Росія, Україна і ЄК 9 грудня провели тристоронні переговори, під час яких українська сторона висловила готовність купити в РФ від 1,5 до 4 мільярдів кубів газу цієї зими, а Росія підтвердила готовність забезпечити поставки газу в ЄС і до України. Проте сторони не домовилися про відновлення поставок газу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-