Ситуація з Приватом більше не тисне на гривню – НБУ

Ситуація з Приватом більше не тисне на гривню – НБУ

Укрінформ
У Нацбанку вважають, що ситуація на валютному ринку залишається стабільною після проведення валютної інтервенції 20 грудня та зазначають, що на початку тижня тимчасовий психологічний тиск на курс гривні мали новини про "ПриватБанк", але ситуація нормалізувалася.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Ситуація на валютному ринку залишається стабільною після проведення Національним банком валютної інтервенції 20 грудня. В перші дні тижня тимчасовий психологічний тиск на курс гривні справляли новини про "ПриватБанк", але ситуація нормалізувалася", - йдеться в повідомленні.

 У цілому фундаментальні ринкові фактори наразі є сприятливими для валютного ринку. Завдяки подальшому надходженню виручки від експорту зернових на ринку зберігається досить висока пропозиція валюти. Також цьому сприяє цінова кон'юнктура на інші товари українського експорту, зокрема сталь та залізну руду.

У НБУ додають, що на випадок, якщо тимчасові фактори знову почнуть визначати ситуацію на валютному ринку, Національний банк готовий для згладжування надмірних коливань.

Нагадуємо, обсяг міжнародних резервів становить $15,4 млрд. Цього достатньо і для продажу валюти під час інтервенцій, і для виконання зобов'язань уряду та НБУ.

У понеділок Національний банк для зняття напруження на валютному ринку продав банкам $38 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-