У Нацбанку заявляють, що на валютному ринку спокійно

У Нацбанку заявляють, що на валютному ринку спокійно

Укрінформ
У Національному банку України вважають, що ситуація на валютному ринку залишається стабільною, банк готовий підтримувати стабільність національної грошової одиниці.

Про це на брифінгу сказав заступник голови Національного банку Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується ситуації на валютному ринку. Вчора було достатньо спокійно, спочатку ринок трохи відреагував (на націоналізацію ПриватБанку - ред.) шляхом підняття котирувань, в той же час не було ніяких фундаментальних причин для жодних коливань", - сказав Чурій.

Він зазначив, що сьогодні ситуація на валютному ринку дещо змінилася, оскільки був вплив психологічних чинників, тому Національний банк вирішив вийти на ринок з аукціоном з продажу валюти.

"Ми оголосили аукціон на суму 50 млн дол., ми отримали заявки на 38 млн дол., ми їх задовольнили по ринковому курсу, з курсом з відсіканням 26,45 грн", - сказав Чурій.

За його словами, було задоволено 62% заявок або продано 28 млн дол.

"Ситуація лишається спокійною. Ринок закрився котуваннями 45 на 55. Ми будемо підтримувати стабільність на валютному ринку. Коливання, які можуть бути, пов'язані з ситуативними чинниками. Фундаментально ситуація стабільна", - зазначив Чурій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-