Посли G7 назвали рішення щодо ПриватБанку необхідним кроком

Посли G7 назвали рішення щодо ПриватБанку необхідним кроком

Заява
Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" назвали рішення українського уряду націоналізувати ПриватБанк важливим та необхідним кроком, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів усіма банками України.

Про це йдеться у спільній заяві послів країн Великої сімки, оприлюдненій на сайті Посольства Японії в Україні.

"Ми вітаємо та схвалюємо діяльність голови Національного банку України, Прем’єр-міністра, міністра фінансів та Президента за їхню провідну роль та постійні зусилля з очищення банківського сектору та стабілізації економіки. Рішення уряду націоналізувати ПриватБанк – важливий та необхідний крок у цьому процесі, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів усіма банками України. Це зробить банківський сектор сильнішим та більш стійким", - зазначається у заяві.

Посли країн G7 також наголошують, що націоналізація – це механізм, за допомогою якого уряд України може гарантувати захист вкладів домогосподарств і законного бізнесу та забезпечити безперешкодний доступ клієнтів ПриватБанку до банківських послуг.

"Очищення банківського сектору України – це важлива складова більш широких зусиль із проведення реформ. Ми і надалі розраховуємо підтримувати Україну та вести спільну роботу для забезпечення макроекономічної стабільності, покращення інвестиційного клімату та допомоги народові України у його поступі на шляху до економічного процвітання", - наголошується також у документі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент ЄБРР Сума Чакрабарті назвав націоналізацію ПриватБанку правильним та сміливим рішенням. Зі свого боку, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вважає рішення про націоналізацію ПриватБанку важливим для забезпечення фінансової стабільності в Україні.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 18 грудня ухвалив рішення передати в 100-відсоткову державну власність найбільший в Україні банк ПриватБанк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-