Гонтарева: Ми захистили вклади 20 мільйонів громадян

Гонтарева: Ми захистили вклади 20 мільйонів громадян

Укрінформ
Перехід ПриватБанку у 100% державну власність дасть змогу захистити вклади 20 мільйоніів громадян, а також кошти 500 тис. осіб-підприємців і 600 підприємств.

Про це на брифінгу заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національний банк відніс ПриватБанк до категорії неплатоспроможних та звернувся до уряду з пропозицією передати цей системний банк у державну власність. Ми дуже раді, що Кабінет міністрів підтримав наше звернення та ухвалив рішення про перехід ПриватБанку в 100% державну власність. Це дасть країні можливість гарантувати всім вкладникам їх заощадження, а бізнесу – їх кошти», - сказала Гонтарева.

За її словами, це також сприятиме усуненню загроз для фінансової стабільності країни.

«Ми переконані, що перехід банку в державну власність – це єдина можливість врятувати кошти вкладників та зберегти фінансову стабільність. У такий спосіб ми захищаємо понад 20 млн громадян України, які зберігають і обслуговують кошти в цьому банку», - зазначила Гонтарева.

Вона уточнила, що передусім мова йде про 3,2 млн пенсіонерів, понад 500 тис. студентів, 1,6 млн інших соціально незахищених громадян.

«Не втратять свої кошти та зможуть надалі безперебійно працювати 500 тис. осіб-підприємців, а також 600 підприємств від малих до великих. А 3,6 млн працівників збережуть доступ до своїх заробітних плат, серед яких 2,2 млн працівники бюджетних установ, та 1,4 млн працівників комерційних організацій», - додала Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-