В НБУ прокоментували чутки навколо Привату

В НБУ прокоментували чутки навколо Привату

Укрінформ
У Національному банку України наголошують, що ПАТ КБ «ПриватБанк», так само як і інші фінустанови, має привести показники до нормативних значень. 

Про це у коментарі Укрінформу повідомили у прес-службі НБУ.

"Національний банк у минулому році провів стрес-тестування перших 20 банків. Проведення діагностики всіх банків спрямоване на оздоровлення банківської системи та зміцнення фінансової стабільності країни", - зазначили в прес-службі.

У регуляторі наголошують, що відповідно до результатів проведеного стрес-тестування ПАТ КБ «ПриватБанк», так само як і інші банки, має привести показники до нормативних значень. 

При цьому, зазначили в НБУ, якщо банки не в змозі виконати свої програми докапіталізації, їх очікує два варіанти вирішення ситуації: неплатоспроможність або, у випадку системних банків, - націоналізація.

 "Щодо деталізації інформації по банку, то згідно з ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», ця інформація становить банківську таємницю", - додали в НБУ.

Нагадаємо, раніше у ПриватБанку заявили, що чутки про швидку "націоналізацію" банку є спланованою атакою на банк. За словами першого заступника голови правління ПриватБанку Олега Гороховського, сама по собі націоналізація не має для вкладників і клієнтів жодних наслідків, оскільки просто приводить до зміни власників. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-