Місцеві бюджети перестали бути

Місцеві бюджети перестали бути "касою для перерозподілу зарплат" - Порошенко

Укрінформ
Децентралізація не тільки дозволила збільшити місцеві бюджети, а й перетворила їх з "каси для перерозподілу заробітних плат" у ресурс, за допомогою якого покращується життя громад.

Таку думку висловив Президент України Петро Порошенко, виступаючи у Чорткові під час робочої поїздки Тернопільщиною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"23 роки місцеві бюджети були касою з перерозподілу заробітних плат. Принципова позиція моєї виборчої кампанії була: гроші віддамо громадам. І зараз об'єднані територіальні громади вперше отримали кошти на розвиток. Навіть більше: їх (місцевих чиновників. - Ред.) треба вчити, як інвестувати гроші. Вони не готові до цих грошей. Думали, буде як раніше: назбирали гроші, розділили між собою і вкрали. А ні! Ми запровадили систему електронних закупівель Prozorro, запровадили систему громадського контролю... Вони сидять і думають: слухайте, невже для людей треба щось робити? Саме так! І ми будуємо школи, дитячі садки, ми ремонтуємо лікарні, ми нарешті почали будувати дороги", - наголосив Президент.

Виступаючи перед робітниками на відкритті першої черги заводу "СЕ Борднетце-Україна", Порошенко підкреслив важливість створення нових підприємств саме в таких містечках, як Чортків. "В Києві всі вміють будувати - а ви тут збудуйте! Це є ознакою і продовженням нашої політики децентралізації, коли влада і гроші з Києва віддаються громадам. До чого це призвело? Різке зростання місцевих бюджетів. Преревиконання місцевих бюджетів на 60%", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-